jueves, 24 de noviembre de 2011
lunes, 21 de noviembre de 2011
Jardins, jardin
A ver si entre todos nos lo curramos y nos vamos a París en Mayo.
Escrito por Jon Marín 0 comentarios
Etiquetas: evento
jueves, 17 de noviembre de 2011
Edificios - Termiteros
Escrito por Sergio E. 0 comentarios
lunes, 7 de noviembre de 2011
Maternitat i cangurs


Escrito por Santi Roig 0 comentarios
Etiquetas: canguro
domingo, 6 de noviembre de 2011
Cromatisme adaptable dels cefalòpodes
Algunes de les espècies de la família dels cefalòpodes tenen la capacitat de canviar l’aparença de la seva pell a voluntat, modificant-ne la textura, el color, la opacitat i la reflexió de la llum. És per això que es coneixen també vulgarment com a “camaleons de mar”, capacitat que utilitzen per a la seva supervivència, camuflant-se dels seus depredadors, per a comunicar-se entre ells, entre d’altres i que està marcada per les seves condicions físiques i psíquiques.
Les cèl·lules especialitzades de la pell dels cefalòpodes, els cromatòfors, són les responsables de la capacitat de camuflatge ja que contenen pigments al seu interior de diferents colors i s’activen per un complex conjunt de neurones i músculs que els permet una gran varietat i precisió en el mimetisme.
Aquesta capacitat els converteix en animals molt especials, i seria molt interesant poder extrapolar-la a altres sistemes o productes per tal que els permeti adaptar-se als canvis.
Una de les aplicacions que li he trobat es tracta de transferir aquesta capacitat a una peça de vestuari, com podria ser una jaqueta de moto o de muntanya, per tal de modificar a voluntat la absorció de calor del sol d’aquesta i així ajudar a mantenir una temperatura agradable.

Escrito por Berta 0 comentarios
sábado, 5 de noviembre de 2011
Bioluminescència



Si poguéssim reproduir artificialment aquest procés podríem aplicar-lo en bicicletes, motocicletes, anoracs, collars de gossos, etc.. Per tal de ser visibles en ambients foscos.
Escrito por Júlia 0 comentarios
viernes, 21 de octubre de 2011
Biomímesis, convertir el CO2 en policarbonats
Escrito por Júlia 0 comentarios
Biomímesis, la forma de les aletes de les balenes com a aspes de molí
Les balenes geperudes es troben entre els animals més grans del planeta i, no obstant això, són sorprenentment àgils. El secret resideix en la capacitat de maniobra que els permeten les protuberàncies, cridades tubercles, que es troba en les seves aletes pectorals. Aletes que poden aconseguir fins a un terç de la longitud de la balena.
El disseny s'està provant en l'Institut d'Energia Eòlica de Canadà (WEICan).
Les proves tracten de demostrar que aquestes aspes aconsegueixen generar més potència a menor velocitat de gir que les aspes tradicionals, i, a més, amb menys soroll i vibracions.
Escrito por Júlia 0 comentarios
jueves, 20 de octubre de 2011
GINA Concept Car
En 2008 BMW lanzó un concepto de vehículo llamado GINA. Este ligero visionario vehiculo mostraba la dirección que el diseño de BMW podria tomar y los nuevos materiales y tecnologías que esta compañía podría adoptar en el futuro.
El modelo usa tela como la piel que permite al conductor cambiar la forma del vehículo a su gusto, dejando de ser una estructura rígida. Usada para cubrir los alambres metálicos y fibra de carbono, puede ser movida para generar diferentes formas a traves de elementos electro-hidráulicos. Las luces frontales son descubiertas cuando la tela se despliega, y se accede al motor cuando el cofre se abre por la mitad para descubrir su interior.
La implicación de este modelo en la biomimética o diseño viviente es debido a la emulacion de los gestos que integran sus mecanismos y la piel, lo cual refleja la morfología y funciolidad de los cuerpos vivientes.
En el video mostrado en BMW-web.tv, titulado BMW GINA Light Visionary Model: Premiere, Chris Bargles, director del Grupo de Diseño BMW, indica que GINA es un acrónimo que interpreta la Geometría(formas), función(como funcionan las cosas), N por el infinito número de Adaptaciones. Agrega que ” La filosofía GINA significa flexibilidad. Pensar en lo flexible. Actuar Flexible.” Actualmente el modelo de este vehículo se encuentra exhibido en el Museo BMW de Munich.
Escrito por Víctor Diez 0 comentarios
miércoles, 5 de octubre de 2011
Disseny per a la protecció
En l’àmbit de la seguretat passiva al volant d'una motocicleta, podem trobar exemples molt interessants de biomimètica, solucions útils per a la protecció del nostre cos en cas d’impacte.
Escrito por Berta 0 comentarios
Las gafas de natación, son un biomimesis de los parpados transparentes internos de los cocodrilos, aparte de proteger el ojo , también les permite tener una mejor visión bajo el agua
Escrito por Hernan 0 comentarios
Ancas de rana
Las prótesis de plástico permiten imitar la morfología de las patas de las ranas para poder desplazarse por el agua más rápidamente. Imitan las membranas que las ranas tienen entre los dedos.
Escrito por OliverT 0 comentarios
Mirasol IMOD, pantallas inspiradas en las alas de las mariposas

Escrito por Gennís 0 comentarios
domingo, 2 de octubre de 2011
Centre Aquàtic Nacional de Pekin
Escrito por mireia 0 comentarios