viernes, 21 de octubre de 2011

Biomímesis, convertir el CO2 en policarbonats



Només els humans veiem el CO2 com el pitjor verí del planeta. Per a les plantes és aliment i l'oportunitat de crear llargues cadenes de midó i sucres. Veient això, el Prof. Coates de Cornell va crear un catalitzador que transforma el CO2 en policarbonats, o sigui, plàstic ràpidament biodegradable!

Biomímesis, la forma de les aletes de les balenes com a aspes de molí




El biomecànico Frank Fish ha construit per a l'empresa canadenca WhalePower Corp unes aspes per a molins eòlics inspirant-se en les aletes pectorals de les balenes geperudes (o yubarta).

Les balenes geperudes es troben entre els animals més grans del planeta i, no obstant això, són sorprenentment àgils. El secret resideix en la capacitat de maniobra que els permeten les protuberàncies, cridades tubercles, que es troba en les seves aletes pectorals. Aletes que poden aconseguir fins a un terç de la longitud de la balena.

El disseny s'està provant en l'Institut d'Energia Eòlica de Canadà (WEICan).


Les proves tracten de demostrar que aquestes aspes aconsegueixen generar més potència a menor velocitat de gir que les aspes tradicionals, i, a més, amb menys soroll i vibracions.


jueves, 20 de octubre de 2011

GINA Concept Car


En 2008 BMW lanzó un concepto de vehículo llamado GINA. Este ligero visionario vehiculo mostraba la dirección que el diseño de BMW podria tomar y los nuevos materiales y tecnologías que esta compañía podría adoptar en el futuro.
El modelo usa tela como la piel que permite al conductor cambiar la forma del vehículo a su gusto, dejando de ser una estructura rígida. Usada para cubrir los alambres metálicos y fibra de carbono, puede ser movida para generar diferentes formas a traves de elementos electro-hidráulicos. Las luces frontales son descubiertas cuando la tela se despliega, y se accede al motor cuando el cofre se abre por la mitad para descubrir su interior.
La implicación de este modelo en la biomimética o diseño viviente es debido a la emulacion de los gestos que integran sus mecanismos y la piel, lo cual refleja la morfología y funciolidad de los cuerpos vivientes.
En el video mostrado en BMW-web.tv, titulado BMW GINA Light Visionary Model: Premiere, Chris Bargles, director del Grupo de Diseño BMW, indica que GINA es un acrónimo que interpreta la Geometría(formas), función(como funcionan las cosas), N por el infinito número de Adaptaciones. Agrega que ” La filosofía GINA significa flexibilidad. Pensar en lo flexible. Actuar Flexible.” Actualmente el modelo de este vehículo se encuentra exhibido en el Museo BMW de Munich.