lunes, 7 de noviembre de 2011

Maternitat i cangurs

Les cries de cangur son dependents de les seves mares durant una llarga etapa. Passen 8 mesos dins la bossa de la mare i quan ja poden sortir-ne segueixen tornant-hi 6 mesos més encara per mamar. Si d'alguna manera es diferencien els animals dels humans en aquesta primera etapa de vida, és que les cries d'animals solen ser independents molt més aviat que els nadons. El cangur és un cas més similar als ésser humans en aquest aspecte.

A partir d'aquesta similitut en el comportament, es pren el sistema que tenen els cangurs per dur la cria quan es desplacen. Es proposa una armilla amb dues butxaques, una anterior i una altre posterior. Una és més gran que l'altre, i això respon a la necessitat de poder dur el nadó en una i la gran quantitat d'elements que es necessiten a l'altre. Quan són més petits podrien anar a la butxaca petita, i queda la gran disponible per dur-hi bolquers, pipa, etc. Quan és més gran, que necessita menys articles pot anar a la butxaca gran.

La particularitat de l'armilla és que estaria reforçada per fer descansar el pes a la cintura de la mare. A més a més, de amb aquest sistema de doble butxaca, s'uneixen els productes per dur els nadons i els les bosses per dur el material que requereix. Així, la mare pot tenir els braços alliberats de qualsevol bossa.

0 comentarios: